Detská fakultná nemocnica v Bratislave zlúčila detské kliniky

doctor pediatrician and patient happy child baby

Bratislavská Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) zlúčila prvú a druhú detskú kliniku do jednej. Od januára tak vznikla Detská klinika Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a DFNsP Bratislava. Po organizačnej stránke sa pre pacientov nič nemení.

Hlavným cieľom novovzniknutej zlúčenej kliniky je zvýšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti naším pacientom a to predovšetkým spájaním klinických služieb, medicínskeho výskumu a profesionálneho tréningu koncentrovaním špecialistov z dvoch kliník v rámci jednej kliniky,” povedal riaditeľ nemocnice Ladislav Kužela.

Klinika bude mať rovnaký počet lôžok, ako bolo doteraz na obidvoch pracoviskách. “Prinesie skvalitnenie zdravotnej starostlivosti okrem iného aj tým, že pracovníci budú koncentrovaní na jednom mieste podľa svojich špecializácií. Pacienti budú v rukách všetkých špecialistov z daného odboru, zrýchli sa diagnostický proces a následné rozhodnutie sa pre liečbu,” doplnila prednostka kliniky Ľudmila Podracká.

Súčasťou novovzniknutej kliniky bude aj prístrojovo vybavená jednotka intermediárnej starostlivosti so šiestimi lôžkami určená pre pacientov s potrebou intenzívnejšej liečebno-preventívnej a ošetrovateľskej zdravotnej starostlivosti.

Zdroj: TASR

Foto: fotolia.com