Nemocnica Krompachy zrekonštruuje tri budovy za plnej prevádzky

Nemocnica Krompachy

Tri budovy, v ktorých sídlia Chirurgické oddelenie, detské, interné, gynekologické a tiež Oddelenie klinickej biochémie a administratíva, začala rekonštruovať Nemocnica Krompachy. Práce budú prebiehať postupne, avšak za plnej prevádzky nemocnice. Vďaka modernizácii za viac ako 97 tisíc eur zariadenie vytvorí dôstojnejšie prostredie pre svojich pacientov i personál.

Ako informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Marta Csergeová, vymenia 110 okien, vynovia sociálne zariadenia s rozšírenými bezbariérovými vstupmi a sprchou, zastrešia vstup pre pacientov, ktorých privážajú sanitkami.

„V rámci prestavby vymeníme elektroinštaláciu, vnútornú kanalizáciu, obklady a dlažby v sociálnych zariadeniach, kde budú vybudované aj nové sprchy s rozšíreným bezbariérovým vstupom a zakúpime celkom nové hygienické zariadenia,“ uviedol vedúci technicko – prevádzkového oddelenia František Pavlík. Oprava a zastrešenie terasy röntgenu zabráni pretekaniu a znehodnocovaniu vonkajšej fasády. „Vymenené budú tiež vstupné dvere na chirurgickom a gynekologickom oddelení. Všetky tieto opravy a výmeny znamenajú pre našu nemocnicu budúcnosť ešte väčšej spokojnosti našich pacientov,“ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, konateľ nemocnice, ktorá zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50.000 obyvateľmi. Rekonštrukcia potrvá do konca januára budúceho roka.

Autor: (ok)

Foto: areál Nemocnice Krompachy, archív Agel SK