Novým ministrom zdravotníctva bude Tomáš Drucker

Tomáš Drucker, riaditeľ pošty

Predsedníctvo Smeru-SD dnes schválilo vstup do koalície so stranami SNS, Most-Híd a #Sieť a odobrilo nominácie do vlády za túto stranu. Oznámil to dnes líder Smeru-SD Robert Fico.

Premiérom novej vlády bude Robert Fico, vicepremiérom pre investície bude doterajší predseda parlamentu Peter Pellegrini. Rezort vnútra naďalej povedie Robert Kaliňák, financie Peter Kažimír, zahraničné veci Miroslav Lajčák, kultúru Marek Maďarič a ministerstvo práce Ján Richter.

Ministrom zdravotníctva (MZ) bude doterajší šéf Slovenskej pošty Tomáš Drucker a ministrom hospodárstva doterajší šéf rezortu životného prostredia Peter Žiga.

Predsedníctvo Smeru-SD dnes odobrilo aj štátnych tajomníkov za túto stranu. V rezorte financií to budú Radko Kuruc a dočasne aj Ivan Lesay. Na ministerstve zahraničných vecí to bude Ivan Korčok, v rezorte vnútra Denisa Saková, na ministerstve obrany Marián Saloň, v rezorte hospodárstva Vojtech Ferencz a Rastislav Chovanec. Na ministerstve práce to bude Branislav Ondruš, pôdohospodárstva Anton Stredák, kultúry Ivan Sečík, školstva Erik Tomáš, životného prostredia Boris Susko, spravodlivosti Monika Jankovská a dopravy Viktor Stromček. Štátny tajomník za Smer-SD na ministerstve zdravotníctva zatiaľ známy nie je.

Zdroj: TASR

Foto: sme.sk