Onkologickí pacienti v Komárne dostávajú signalizačné náramky

hands holding pink breast cancer awareness ribbonKaždý pacient oddelenia klinickej onkológie, ktorého hospitalizujú vo Všeobecnej nemocnici Komárno, dostane signalizačný náramok. Bezdrôtovú signalizáciu tu zaviedli tento mesiac a pomáha nielen pacientom, ale aj personálu, ktorý sa vďaka nej okamžite dozvie, ak niektorý z pacientov potrebuje pomoc.

„Nový systém umožní pacientovi, aby si pomocou tlačidla na náramku kedykoľvek a kdekoľvek privolal pomoc. Prenosný vreckový terminál hneď svetelnou aj zvukovou signalizáciou upozorní sestru. Tá na displeji terminálu vidí, ktorý pacient žiada a pomoc, a ak je to potrebné, privolá aj lekára,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo, PhDr. Zlatica Halmová, MPH.

Náramky sú vyrobené z vode odolného a mäkkého nedráždivého materiálu, ktorý je možné dezinfikovať a opäť použiť pre ďalšieho pacienta. Celkove ich majú na oddelení k dispozícii 15. „Používaním signalizačných náramkov sa snažíme zlepšiť bezpečnosť pacienta, predchádzať nežiaducim udalostiam, minimalizovať možné riziká spojené s onkologickou liečbou a zároveň zvýšiť spokojnosť našich pacientov,“ dodala námestníčka s tým, že ak sa náramky osvedčia, je možné, že ich zavedú aj na iných oddeleniach nemocnice.

Ako Primárny kontakt informovala hovorkyňa Agel SK Marta Csergeová, oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Všeobecnej nemocnice Komárno poskytuje komplexnú starostlivosť v prevencii, diagnostikovaní a liečbe nádorových ochorení pacientom komárňanského okresu, ale aj zo širšieho okolia.

Autor: ok

Foto: Fotolia a Agel SK

Foto 1_signalizácia