Policajtov učia poskytovať kvalifikovanú prvú pomoc

redcrossSlovenský Červený kríž (SČK) rozbieha spoluprácu s Policajným zborom (PZ SR) v oblasti výučby prvej pomoci. Pilotné školenie prvej pomoci príslušníkov dopravnej polície už prebehlo v uplynulých dňoch.

„Medzi životom a smrťou je veľmi tenká hranica, preto je pri záchrane života dôležitá každá sekunda. Sme veľmi radi, že našu iniciatívu s preškolením policajtov podporili aj predstavitelia Slovenského Červeného kríža. Veríme, že spoločne pôjdeme príkladom a zachránime čo najviac životov,“ zhodnotil viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Ľubomír Ábel. Spolu s riaditeľom Odboru dopravnej polície plk. Ing. Jánom Ignatákom sa stretli s prezidentom SČK doc. MUDr. Viliamom Dobiášom, PhD. a hovorili o zvyšovaní kvality práce príslušníkov PZ v priamom prepojení so zlepšovaním ich zručností v poskytovaní prvej pomoci.

„Príslušníci Policajného zboru sú často tí prví pri nehodách, potrebujú mať preto nové poznatky a tiež teoretické a praktické vedomosti o prvej pomoci. Poskytnúť základnú prvú pomoc pred príchodom záchranky znamená neraz zachrániť život. Aj ovládanie prvej pomoci prispieva k napĺňaniu hesla PZ SR Pomáhať a chrániť,“ povedal prezident SČK.

Ako informovala Sylvia Kostelná zo Slovenského Červeného kríža, školenia prebiehajú na základe Dohody o vzájomnej spolupráci a pomoci medzi SČK a Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky (MV SR).

Autor: ok

Foto: archív SČK