Pôrodnica Nemocnice Zvolen je najlepšou v kraji

Foto - mamina na nadštandardnej izbe

Pôrodnica Nemocnice Zvolen sa v projekte Sprievodca pôrodnicami, podľa hodnotenia mamičiek umiestnila ako prvá v Banskobystrickom kraji. V rámci Slovenska mamičky ohodnotili zvolenskú nemocnicu ako ôsmu najlepšiu.

Ako uviedla Marta Csergeová, hovorkyňa AGEL SK, a.s., Nemocnica Zvolen poskytuje na oddelení gynekológie a pôrodníctva komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. „Nesmierne nás potešili výsledky hlasovania za ktorými stojí profesionalita, kvalita a prístup všetkých zamestnancov oddelenia k pacientkam,“ povedala Zuzana Sitárová, marketingová manažérka Nemocnice Zvolen s tým, že v najbližších rokoch plánuje Nemocnica Zvolen komplexnú rekonštrukciu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. „Veríme, že týmto krokom ešte viac prispejeme k pohodliu mamičiek a bábätiek“, dodala Sitárová.

V roku 2013 sa vo zvolenskej nemocnici narodilo celkom 894 detí, čo je o 36 bábätiek viac ako v roku 2012. Podľa riaditeľa nemocnice MUDr. Jozefa Botku je navýšená výkonnosť oddelenia výsledkom spokojnosti rodičiek. „V mene pôrodníckeho oddelenia sa chcem poďakovať všetkým, ktorí nás ohodnotili a poďakovanie patrí aj personálu oddelenia, ktorý má najväčšiu zásluhu na tomto pozitívnom výsledku,“ uzavrel riaditeľ nemocnice.

Izby na oddelení gynekológie a pôrodníctva sú takzvané roomingové, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s maminkou celých 24 hodín denne. Nemocnica má od roku 2005 status Baby friendly hospital – to znamená, že podporuje obetavé materstvo a dojčenie, čím zlepšuje zdravie detí a matiek.

Zdroj: AGEL SK, a.s.

Foto: Nemocnica Zvolen

Prezentačný obrázok: archív redakcie