Pre rodičky pripravili viac nadštandardných izieb

R-LMP_1799Štyri nadštandardné izby vybavené vlastným sociálnym zariadením a spoločenská miestnosť na prijímanie návštev sú súčasťou nového komplexne zrekonštruovaného traktu, ktorý otvorili na II. Gynekologicko – pôrodníckej klinike SZU vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Na šestonedelí banskobystrickej pôrodnice bola doteraz rodičkám k dispozícii jedna nadštandardná izba, ktorá bola permanentne vyťažená a nestačila pokryť záujem mamičiek. „Dnes ženy vo zvýšenej miere kladú dôraz na vľúdnosť prostredia. Aj na našej klinike sa snažíme v rámci našich možností prispôsobiť sa týmto trendom,” vysvetlil dôvody rozšírenia počtu nadštandardných izieb prednosta kliniky Doc. MUDr. Tibor Bielik, PhD.

Ako prvá vyskúšala komfort takejto izby manželka svetového šampióna v thaiskom boxe Vladimíra Moravčíka, ktorá v uplynulý piatok priviedla na svet ich spoločného syna Matúška (na fotke).

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, II. Gynekologicko – pôrodnícka klinika SZU pri FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica poskytuje starostlivosť o rodiacu ženu na dvoch úrovniach. “V prvom rade je to štandardná starostlivosť o ženy z okresu Banská Bystrica. Po druhé, sme vysokošpecializovaným pracoviskom pre patologickú graviditu pre celý Banskobystrický kraj a spolu s Oddelením neonatológie a JIRS sme jedným zo šiestich Perinatologických centier na Slovensku. Naše zariadenie, ako prvé na Slovensku, získalo titul nemocnice priateľskej k deťom – BABY FRIENDLY HOSPITAL.

Autor: PK

Foto: archív FNsP FDR