Štartuje Valentínska kvapka krvi, osloviť chce najmä mladých

VKK 2014 media bannerCeloslovenská kampaň Slovenského Červeného kríža Valentínska kvapka krvi, zameraná na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov mladých ľudí, no aj pravidelných darcov, sa začína v pondelok, 10. februára 2014.

Heslom tohtoročnej kampane, ktorá potrvá do 14. marca 2014, je Pre niekoho si ten pravý. Chce všetkým pripomenúť, že každé rozhodnutie človeka darovať krv zachraňuje niekomu život a práve darcova môže byť tou pravou v rozhodujúcom momente pre odkázaného.

,,Táto náborová kampaň je druhou najväčšou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS SR) a hematologickotransfúziologickými oddeleniami nemocníc (HTO),” uviedla Silvia Kostelná zo SČK.

Odbery budú prebiehať nielen na klasických odberových miestach, ale aj na školách, vo firmách a organizáciách vo viacerých mestách a obciach Slovenska. V Bratislave to bude v priestoroch Obchodnej akadémie Imricha Karvaša na Hrobákovej ulici. Rozpis s miestami, termínmi a časmi odberov v rámci Valentínskej kvapky krvi 2014 prinášane tu: Rozpis odberov krvi VKK 2014

,,Pre zaľúbené dvojice, ktoré prídu počas kampane darovať krv spoločne, Slovenský Červený kríž pripravil súťaž o víkendový pobyt v Budapešti. Podmienky súťaže sú na webovej stránke www.redcross.sk i na socialnej sieti,” informovala S. Kostelná.

Valentínska kvapka v štatistikách

počet darcov             počet prvodarcov            rok

26 326                        5 493                       2013

24 239                        4 726                       2012

25 019                        5 075                       2011

SČK VKK 2014

Autor: ok

Zdroj: SČK