V NOU bola policajná razia pre kšefty s onkologickými liekmi

Handcuffed Man
Policajnú raziu v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave inicioval samotný ústav. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Potvrdil jej to riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský.

Raziu zorganizovala polícia do dvoch až troch týždňov od podnetu. Zadržala sedem osôb, tie majú byť podľa televízie už aj obvinené. Viac informácií k prípadu poskytne NOÚ v stredu (16.12.) ráno na mimoriadnom brífingu.

O policajnej razii v ústave pre obchodovanie s liekmi do zahraničia dnes ako prvý informoval Denník N. Pracovníci ústavu mali podľa denníka “obchodovať s chemoterapiou”. Skúma sa, akým spôsobom ku krádeži došlo, či pracovníci lieky riedili, alebo či ich predávali celé bez toho, aby upravili ich obsah.

Polícia sa nechcela k prípadu bližšie vyjadrovať. Skúma, akým spôsobom ku krádeži došlo, či pracovníci lieky riedili, alebo či ich predávali celé bez toho, aby upravili ich obsah.

Problémy s predajom liekov do zahraničia sa riešia na Slovensku dlhodobo, upozornil denník. Ceny našich liekov patria v Európskej únii medzi najlacnejšie.

Zdroj: TASR
Foto: fotolia.com