Vynovené detské oddelenie otvárala Daniela Hantuchová

Foto 2_ Daniela Hantuchová na detskom oddelení Nemocnice Zvolen - kópia

Nemocnica Zvolen dostala vynovené priestory i vybavenie detského oddelenia. Na jeho otvorení malých pacientov potešila aj prítomnosť slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej, ktorá podporila charitatívny projekt Farebné nemocnice. Z tohto projektu nemocnica na detské oddelenie dostala 13 tisíc eur a samotná nemocnica pridala ďalších 6-tisíc eur.

Zrenovované detské oddelenie má teraz steny vymaľované oranžovou a zelenou farbou, čo rozjasnilo chodby. „Nahradili sme všetko staré zariadenie novými skrinkami a nábytkom. Veselé, optimistické postavičky na stenách i farebné zariadenie prinieslo úžasné reakcie u našich pacientov,“ uviedla vrchná sestra detského oddelenia Mgr. Elena Malatincová.

„V živote musí existovať pravidlo, že keď ti príde do cesty šťastie a úspech, podeľ sa s ním. Pred pár rokmi som pocítila, že život aj tenis mi dali už toľko, že je načase dávať aj späť. Som rada, že aj prostredníctvom Farebných nemocníc môžem pomáhať tam, kde vidím potrebu aj zmysel,“ povedala počas otvorenia Daniela Hantuchová.

Donorovi i tenistke sa poďakoval podpredseda predstavenstva Nemocnice Zvolen MUDr. Peter Časnocha. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti Agel SK Marta Csergeová, na detskom oddelení Nemocnice Zvolen je momentálne hospitalizovaných 19 detí, predovšetkým s respiračnými a brušnými ochoreniami. Liečia tu pacientov od 0 do 19 rokov. K dispozícii je aj nadštandardná izba, kde môže byť s dieťaťom prijatý aj rodič.

Autor: PK

Foto: archív Agel SK