V. Čislák nevylúčil trestné oznámenia na bývalých členov správnej rady

Recht Unrecht Prozess Justiz Justitia - Part 1

Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nom. Smer-SD) nevylučuje, že v prípade podozrenia podá na bývalých členov správnej rady piešťanskej nemocnice trestné oznámenie. Chce si však počkať na analýzu, ktorú mu majú noví nominanti rezortu zdravotníctva v správnej rade nemocnice predložiť v priebehu nasledujúcich dní.”V piatok som vymenoval správnu radu nemocnice a tento týždeň alebo v najbližších dňoch mi majú dať údaje alebo analýzu, čo sa vlastne stalo,” uviedol Čislák vo včerajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) očakáva od nového ministra, že podá trestné oznámenie na bývalých členov správnej rady, pretože podľa jeho slov kryli nákup nového CT prístroja až pokiaľ na to neupozornili médiá. “Ak bude podozrenie, samozrejme toto trestné oznámenie nevylučujem, že podám,” povedal minister s tým, že prvoradá bude analýza prípadu.

Odstúpenie ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nom. Smer-SD) pre kauzu CT prístroja hodnotí Čislák ako prejav vysokej politickej kultúry.

Podľa Uhliarika však vyvodenie politickej zodpovednosti nie je dostatočné. “Riaditeľka nemocnice mala byť odvolaná do 10 sekúnd,” zdôraznil, pričom upozornil aj na iné podozrivé nákupy v tejto nemocnici. Minister pripomenul, že riaditeľku môže odvolať správna rada. “Čiže je menovaná nová správna rada, v najbližších dňoch ma budú informovať, aká je situácia v Piešťanoch a podľa toho budeme postupovať,”dodal Čislák.

Zdroj: TASR

Foto: fotolia.com