Má niečo spoločné riaditeľ NOU a cyperská firma?

NOU Jozef Dolinský

Firma ONCO – Consult, s.r.o., nemá v predmete činnosti veľkodistribúciu, nákup ani predaj liekov. Uviedol to riaditeľ Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave Jozef Dolinský, ktorého včera opozičná SDKÚ-DS vyzvala, aby vysvetlil, na čo je mu firma, ktorá má vo svojom predmete činnosti kúpu tovaru za účelom jeho predaja konečnému spotrebiteľovi.

Riaditeľ NOÚ vysvetlil, že dlhé roky vykonáva vedeckú, konzultačnú a prednáškovú činnosť, eseročku si preto založil z dôvodu legalizácie tejto činnosti. “Aby som mohol legálne vykonávať a zdaňovať svoju odbornú a konzultačnú činnosť,” uviedol. Ide podľa neho o štandardný model. Konštatoval, že niektorí lekári majú živnosti, iní zase právnické subjekty.

Na firmu ONCO – Consult, s.r.o. včera poukázala Barbora Oráčová. Uviedla, že spoločníkmi v nej sú riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský a spoločnosť FEZOJ ADVISORS Ltd. sídliaca na Cypre. “FEZOJ môže znamenať aj Jozef odzadu. Táto firma sídli na Letnej 5, teda v bytovom dome, kde býva pán Dolinský. Preto by som sa chcela opýtať, na čo je pánovi Dolinskému firma, ktorá má vo svojom predmete činnosti kúpu tovaru za účelom jeho predaja konečnému spotrebiteľovi, baliace činnosti, manipuláciu s tovarom či skladovanie. Toto je vec, ktorá by nielen mňa zaujímala,” uzavrela Oráčová.

Zdroj. TASR

Foto: Andrej Galica, TASR