Na Univerzite Komenského pôsobí až 19 špičkových tímov

薬

Akreditačná komisia (AK), poradný orgán Vlády SR, zverejnila zoznam špičkových vedeckých tímov vysokých škôl na Slovensku. Z 37 identifikovaných tímov až 19 pôsobí na Univerzite Komenského v Bratislave.

Pilotný projekt pod názvom “Identifikácia špičkových vedeckých tímov vysokých škôl na Slovensku” odsúhlasila AK na svojom zasadnutí v apríli 2014. Vysoké školy predložili na posúdenie 77 návrhov, ktoré boli hodnotené v niekoľkých etapách od októbra 2014. Na základe stanovených kritérií stále pracovné skupiny navrhli na ďalšie posudzovanie 44 tímov, ku ktorým sa následne vyjadrovali zahraniční experti.

Takto bolo akceptovaných 37 špičkových vedeckých tímov vysokých škôl. Z nich 19 pôsobí na Univerzite Komenského: 6 tímov z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, 5 tímov z Prírodovedeckej fakulty UK, 4 tímy z Filozofickej fakulty UK, 2 tímy z Jesseniovej lekárskej fakulty UK, 1 tím z Lekárskej fakulty UK a 1 spojený tím z Prírodovedeckej fakulty UK a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK.

“To, že máme na Slovensku tímy, ktoré sú špičkové aj v medzinárodnom kontexte a poskytujú vzdelávanie, by mala byť podstatná správa pre našich študentov aj decíznu sféru. Ich podpora by mala posilniť snahu o špičkové výkony aj ďalšie tímy,” uvádza komisia vo svojom zápise.

Kompletný zoznam špičkových vedeckých tímov vrátane zloženia je k dispozícii:
http://www.akredkom.sk/zapis/864fo/prku8671p.pdf

Zdroj: TASR

Foto: fotolia.com