Nové priestory vylepšili manažment pacienta na neurológii

Nemocnica_Komarno k TS 2.10.2013Do nových moderných priestorov premiestnila dnes Všeobecná nemocnica Komárno svoju neurologickú ambulanciu. Vďaka tomu sa zlepší organizácia práce a zvýši spokojnosť pacientov, ktorí tak získali nielen príjemné a moderné prostredie na prvom poschodí pavilónu J, ale aj bezbariérový prístup a sociálne zariadenia.

Pôvodne bola ambulancia v zadnej časti areálu nemocnice na prvom poschodí budovy infekčného pavilónu. Teraz je len 150 metrov od  vstupu do nemocnice.

„V nových priestoroch sa odteraz nachádza neurologická ambulancia a ambulancia detskej neurológie, zatiaľ čo ambulancia ústavnej pohotovostnej služby a príjmová ambulancia oddelenia ostala v starých priestoroch pri lôžkovom oddelení,“ uviedla primárka neurologického oddelenia MUDr. Eva Hanáčková.

Ako vysvetlila, hoci sa pacienti na vyšetrenia vopred telefonicky alebo osobne objednávajú, v minulosti sa stávalo, že aj napriek tomu museli čakať, pretože ambulancia musela najprv ošetriť akútnych pacientov. Odteraz všetci plánovaní pacienti budú vyšetrení v nových priestoroch, zatiaľ čo akútnych pacientov ošetria na príjmovej ambulancii oddelenia, čím by malo dôjsť k výraznému skráteniu čakacej doby.

Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky ju riadi skupina AGEL. Ako uviedla hovorkyňa Mgr. Marta Csergeová, zariadenie s viac ako 110-ročnou históriou je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne pre takmer 110 tis. obyvateľov spádového územia okresu Komárno.

Autor: ok

Foto: archív Agel SK