Rakúsky lekár chce ordinovať na benzínovej pumpe

parking

Invenčnosti sa vraj medze nekladú. Niekedy je však hranica medzi  originalitou a nezmyslom naozaj tenká. Ako uviedla agentúra APA, rakúsky lekár Dieter Zankl sa rozhodol otvoriť ambulanciu na benzínovej pumpe. Tvrdí, že prišiel s nápadom, ktorý mu vnukla moderná doba a rýchly životný štýl jeho pacientov. Mnohí lekári, ale aj bežní občania však nad takýmto riešením iba neveriacky krútia hlavou.

Ako zdôraznil Dieter Zankl, jeho zámerom je prispôsobiť sa požiadavke pacientov, ktorí chcú byť vyšetrení rýchlo a bez čakania. Svoju ordináciu odlíši aj reklamným sloganom ” Návšteva u lekára – tak rýchla a jednoduchá ako natankovanie plnej nádrže”. Ambulanciu začne prevádzkovať od začiatku mája, pacientov bude ošetrovať bez objednávania a ordinovať plánuje denne od 6 do 22 hodiny. Celý “koncept” však pôsobí na rakúske profesijné orgány nedôveryhodne a lekára aj jeho činnosť sa rozhodli podrobne monitorovať. Predovšetkým ich znepokojuje fakt, že ambulancia má mať iba osem metrov štvorcových, čo neumožňuje podľa odborníkov seriózne poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Lekár “z benzínovej pumpy” si však verí. Už sa nechal počuť, že ak bude jeho koncepcia úspešná, v najbližších mesiacoch plánuje jej rozšírenie aj do iných častí krajiny.

Autor: poly

Foto: fotolia.com