Rezervačný systém zvýši komfort pacientov v čakárňach, tvrdí minister

Kinderärztin untersucht Jungen
Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa v Detskej fakultnej nemocnici Košice zúčastnil na prezentácii nového objednávacieho systému pre pacientov. Po dobrých skúsenostiach Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava začne testovať moderný rezervačný systém aj DFN v Košiciach. Financie na tento systém poskytlo Ministerstvo zdravotníctva SR z kapitálových zdrojov. „Pre nášho pacienta sú dôležité moderné medicínske technológie, účinné lieky a profesionálny prístup odborníkov. Ale vyšší komfort pre najmenších pacientov a ich rodičov, to je ďalší faktor, ktorý nemalou úlohou prispieva k efektívnej liečbe, preto vždy rád podporím pozitívny trend, ktorý zavádza naša ďalšia detská nemocnica“, konštatoval minister zdravotníctva Viliam Čislák.
Prvou detskou nemocnicou, ktorá už štyri mesiace využíva tento systém, je DFNsP v Bratislave a za toto obdobie sa skrátil čas čakania pacientov. „Objednávací systém sa v našej nemocnici stretol s veľkou podporou zamestnancov aj rodičov. Pre nášho malého pacienta boli hodiny čakania veľkou záťažou. Práca sa u nás zefektívnila a priniesla osoh obom stranám,“ pozitívne hodnotí riaditeľ DFNsP Bratislava Ladislav Kužela. Poradie pacientov na vyšetrenie určí automaticky rezervačný systém, podľa príchodu pacienta na registráciu. Podľa čísla na kartičke si rodičia detí môžu na monitoroch pred ambulanciami sledovať svoju ambulanciu a predpokladaný čas, kedy sa na vyšetrenie dostanú. Navyše, na vyšetrenie sa môžu objednať aj z pohodlia svojho domova.
Detský pacient je naozaj veľmi špecifický a dlhé čakania zvyšujú stres malého pacienta aj rodiča. Preto som rada, že túto situáciu budeme vedieť ovplyvniť novým objednávacím systémom,“ konštatuje riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Ingrid Urbančíková.
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR
Foto: fotolia.com