V Banskobystrickej pôrodnici si rodičky môžu nastaviť polohu lôžka

Newborn baby girlModerné, elektricky polohovateľné lôžko v hodnote 10 000 eur pribudlo v týchto dňoch na II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta (FNsP FDR) v Banskej Bystrici. Ide o dar istého slovenského obchodného reťazca.

Polohovateľné pôrodné lôžka sú oproti tým pôvodným širšie a komfortnejšie. Elektrickým ovládaním je možné nastaviť ich do rôznych polôh. Pre rodiacu ženu je úľavou, keď si môže zvoliť vyhovujúcu polohu. Zároveň tým môže prispieť k úspešnému priebehu pôrodu.

Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, v pôrodnici za uplynulé roky vymenili pôrodné lôžka v dvoch boxoch, v poslednom, treťom bolo ešte pôvodné, z osemdesiatych rokov. Vďaka daru budú mať odteraz rodiace ženy pohodlie aj pri plnej vyťaženosti pôrodnice. „Zvyšovanie komfortu rodičiek a kvality zdravotnej starostlivosti v našej pôrodnici patrí medzi priority vedenia nemocnice. Nové pôrodné lôžko našu snahu významne podporí,“ povedal riaditeľ nemocnice MUDr. Vladimír Baláž, PhD.

V roku 2013 získala nemocnica vďaka finančnej podpore toho istého obchodného reťazca päť nových polohovateľných postelí pre pacientov Urologickej kliniky SZU.

Autor: ok

Foto: Fotolia (1) a archív FNsP FDR (3)