V Keni zavraždili pri lúpežnom prepadnutí taliansku lekárku

Obeťou lúpežnej vraždy sa v Keni stala talianska lekárka pôsobiaca v africkej krajine ako dobrovoľníčka. Páchatelia zranili v okolí jednej z tamojších turistických lokalít aj troch rodinných príslušníkov obete zločinu.Informácie zverejnilo minulý týždeň talianske ministerstvo zahraničných vecí v Ríme.Rádiologička Rita Fossaceca z Novary pomáhala v Keni mimovládnej humanitárnej organizácii For Life, vďaka ktorej vyrastá v Mijomboni sirotinec a klinika.Päťdesiatjedenročná Talianka a jej rodinní príslušníci sa terčom útoku stali v sobotu asi 20 km od pláží na pobreží Indického oceánu. Lekárka sa pokúšala chrániť matku pred jedným z útočníkov ozbrojeným mačetou, keď ju zastrelili.

Šéf talianskej diplomacie Paolo Gentiloni vyzdvihol angažovanosť lekárky pre veci sociálne najslabších, chorých a žien a jej kredit na čiernom kontinente.

Jeden z dobrovoľníkov For Life Marcello Stoppa hovoril o “nevysvetliteľných veciach”, ktoré sa  z času na čas stanú a dodal, že lekárka zaplatila životom za lásku k deťom.

Zdroj. TASR
Foto: TASR