V Nemocnici na Homolce zasahovalo komando protikorupčnej polície

Handcuffed Man

Včera Nemocnicu na Homolce v Prahe prekvapil razantný zásah protikorupčnej polície. Podľa riaditeľa nemocnice Michala Šetlíka sa jej zásah týka netransparentného konania bývalého vedenia nemocnice.

“Zásah súvisí so zadaním jednej z verejných zákaziek Nemocnice na Homolce pred rokom 2012″, uviedla štátna zástupkyňa v Prahe Lenka Bradáčová. Viac uviesť odmietla.

Situácia je zatiaľ nejasná. Hoci sa súčasný riaditeľ nemocnice Michal Šetlík dištancoval od konania bývalého vedenia zdravotníckeho zariadenia, zároveň deklaroval rešpektovanie prezumpcie neviny. “Tieto udalosti určite poškodzujú dobré meno Nemocnice na Homolce”, uviedol. “Ak budú informácie, ktoré sú publikované v médiách, potvrdené orgánmi činnými v trestnom konaní, zvážim zavedenie personálnych opatrení ešte pred konečným vyriešením konkrétnych prípadov”, uzavrel.

Polícia sa zatiaľ k akcii v nemocnici nevyjadruje, preto sa množia dohady a pribúdajú rôzne špekulácie. Je však už teraz jasné, že táto kauza je súčasťou reťaze škandálov súvisiacich s tunelovaním verejných zákaziek v českom zdravotníckom systéme za posledných päť rokov. Vzhľadom na korupciu, ktorú Polícia ČR postupne a komplikovane rozpletá, budeme ešte určite svedkami ďalších prekvapujúcich odhalení.

Autor: poly

Foto: fotolia.com