Zemplínske lekárnicke dni aj o prírodných liečivách

DSC_2486

Antibiotikám a aktuálnemu vnímaniu prírodných liečiv sa venoval už XI. Ročník Zemplínskych lekárnických dní – Memoriál doc. RNDr. Jozefa Seginka, PhD., ktorý sa 20. a 21. septembra konal v Trebišove.

„Tento projekt opätovne spojil významné slovenské zdravotnícke organizácie. Tie garantujú odbornosť a účastníkom dovolili kompetentne diskutovať k aktuálnej problematike prírodných liečiv,“ povedal prezident Slovenskej lekárnickej komory (SleK) Tibor Czuľba.

„Príspevky diskutujúcich sa priamo dotýkali alternatívnych a prírodných liečiv, ktoré môžu byť často adekvátnou alternatívou pri liečbe rôznych ochorení. Hlavná téma podujatia bola doplnená prednáškami o aktuálnych problémoch a výzvach lekárenstva na Slovensku,“ dodal viceprezident SleK Ondrej Sukeľ.

Zemplínske lekárnické dni sú zároveň aj Memoriálom Doc. RNDr. Jozefa Seginka, PhD., významného rodáka zemplínskeho regiónu. Bol to bývalý dekan Farmaceutickej fakulty UK Bratislava, ktorý osobne otváral 1. ročník Zemplínskych lekárnických dní v roku 2003 v Trebišove.

Foto: SLeK