Zlodejov ukradnutá kostná dreň nezaujímala

medizin_infusion

Kufrík obsahujúci kostnú dreň určenú na životne dôležitú transplantáciu čakateľovi v alsaskom Štrasburgu odcudzili v utorok v Nemecku. Stalo sa tak vo vlakovej súprave ICE, v ktorej drahocenný kufrík prepravovali dvaja kuriéri na miesto určenia. Ich pozornosť odpútali zlodeji, keď vlaková súprava smerujúca z Dortmundu do švajčiarskeho Bazileja stála na železničnej stanici v Siegburgu, a to sofistikovaným manévrom, po ktorom bol kufrík preč.

Ako informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje a Nemeckú databázu darcov kostnej drene (DKMS), zlodeji, pre ktorých obsah kufríka nebol lukratívny, ho zanechali v inej vlakovej súprave v Emdene, kde ho našli upratovacie čaty a odovzdali polícii. Lekári pri kontrole obsahu zistili, že kostná dreň môže byť použitá pri transplantácii, takže neobvyklý prípad má šťastné rozuzlenie.

Transplantát neodkladne prepravili do cieľovej destinácie na východe Francúzska, kde sa potvrdilo, že chladenie v kufríku nebolo dočasne prerušené a kostná dreň nebola znečistená, takže ju možno použiť.

Zdroj: TASR

Foto: fotolia.com