Dobrovoľníci vyčistili areál nemocnice v Komárne

Nemocnica_Komarno_chirurgiaO tom, že ľuďom nie je ľahostajné, v akom prostredí sa pohybujú a že sú ochotní priložiť ruku k dielu, svedčí aj príklad z Komárna. Takmer 80 dobrovoľníkov tam v týchto dňoch vyčistilo areál Všeobecnej nemocnice Komárno.

Organizátorka pani Réka Kiss na akciu vyzvala občanov cez sociálne siete. Ľudia sa ihneď pridali. Namaľovali plot, ostrihali kríky, stromy, pohrabali lístie a odstránili odpad, upratali takmer celý areál nemocnice. „Keď som sa dozvedel, že sa na sociálnych sieťach rozširuje výzva na zveľadenie nemocnice, bol som veľmi milo prekvapený,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

Čistejší a príjemnejší areál si už užívajú pacienti, ich rodinní príslušníci a tiež zamestnanci. „V mene nemocnice chcem poďakovať nielen organizátorke tejto ušľachtilej akcie pani Réke Kiss, ale aj všetkým dobrovoľníkom, ktorí prišli a pomohli skrášliť prostredie našej nemocnice. Ďakujem tiež primátorovi mesta Komárno MUDr. Antonovi Marekovi za pomoc a podporu tejto akcie,“ dodal riaditeľ. Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.

Foto: Chirurgia nemocnice v Komárne, archív