Levočský lekársky deň patril urológii

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViac než 300 lekárov, sestier a medicínsko-technických pracovníkov z celej Slovenskej a Českej republiky prišlo na celoslovenský seminár Levočský lekársky deň do Levoče. Program tvorilo 41 odborných prednášok v lekárskej, sesterskej a  medicínsko-technickej sekcii. „Prednášky boli zamerané na špeciálne urologické témy, ale aj na urologickú problematiku, ktorú využijú vo svojej praxi aj lekári iných odborností, hlavne všeobecní lekári,“ povedal námestník pre zdravotnú starostlivosť Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča MUDr. Anton Hanušín. Súčasťou vzdelávacej akcie bola prehliadka novozrekonštruovaných priestorov Urologického oddelenia a nových prístrojov – špeciálneho urologického röntgenového prístroja a nového prístroja na mimotelové rozbíjanie močových kameňov.

Prednášky v sekcii sestier a medicínsko-technických pracovníkov boli zamerané na poskytovanie komplexnej ošetrovateľskej starostlivosti, laboratórnych a vyšetrovacích metód o pacientov s urologickými ochoreniami.

Lekársky deň patrí k najvýznamnejším podujatiam v regióne a má svoju dlhoročnú tradíciu, tentoraz išlo o jeho 23. ročník.

Autor: PK

Foto: archív AGEL SK, z otvorenia podujatia