Mestský autobus by prechádzal areálom nemocnice? Výborný nápad

Prešovská radnica chce zriadiť novú linku mestskej hromadnej dopravy, ktorá by prechádzala areálom Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove. Autobus menších rozmerov by zastavoval pri väčších pavilónoch a zjednodušil by tým občanom prístupnosť na jednotlivé oddelenia. S touto myšlienkou prišla primátorka mesta Andrea Turčanová, keď s riaditeľom nemocnice Radoslavom Čuhom rokovali o zámene nehnuteľností. Majetkovými prevodmi sa už zaoberali členovia mestskej rady. Musia ich ešte schváliť mestskí poslanci.

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Prešove Jozef Smetana, mesto má vo svojom vlastníctve pozemok na Sládkovičovej ulici, ktorý sa nachádza v blízkosti vstupnej brány do areálu nemocnice od kliniky pediatrie. O túto parcelu má záujem nemocnica. Tá by za nehnuteľnosť dala mestu pozemok v areáli bývalej vojenskej nemocnice na Ulici Reimanovej. O tento majetkový prevod požiadala FNsP prešovskú radnicu ešte v roku 2013.

Turčanová sa s Čuhom dohodli na vzájomnej zámene pozemkov. Smetana po mestskej rade informoval, že primátorka súčasne využila rokovanie na presadenie svojho zámeru, aby v meste premávala jedna autobusová linka do areálu nemocnice.

“Pani primátorka má ambíciu, aby do nemocnice chodil autobus mestskej hromadnej dopravy, aby to bolo ‘zokruhované’. Aby vstupoval do areálu cez Hollého ulicu, prešiel ku geriatrickému pavilónu, odtiaľ pred internistický pavilón a vyšiel zo Sládkovičovej ulice. Je to služba pre občanov mesta Prešov, hlavne pre starých ľudí a rodičov s deťmi,“uviedol prednosta.

Podľa jeho slov riaditeľ Dopravného podniku Peter Janus by so zavedením novej linky problém nemal. Už teraz má predstavu, kadiaľ by autobus jazdil, koľko zastávok by bolo na okruhu a časový interval by sa odvíjal od záujmu cestujúcich o nový spoj.

Zdroj: TASR

Foto: TASR