Nádej pre pacientov pohltili plamene: Všetky lieky proti ebole zhoreli!

Požiar v sklade na letisku v guinejskom hlavnom meste Konakry dnes zničil životne dôležité lieky, pomáhajúce v boji proti nebezpečnej ebole. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na guinejského predstaviteľa.

Šéf logistiky pre riešenie zdravotníckej krízy v Guinei Moussa Konate uviedol, že požiar dnes ráno pohltil budovu, kde boli uskladnené lieky, napríklad antimalariká a antibiotiká.

Požiar skladu s liekmi

“Všetko zhorelo,” vyhlásil Konate. Zatiaľ nevedel presne uviesť, o aké množstvo liekov prišli. Dodal však, že plamene ušetrili ďalšiu neďalekú budovu, kde sa nachádza ochranné vybavenie vrátane oblečenia.

Požiar skladu s liekmi

Požiar potvrdili aj predstavitelia Červeného kríža a Svetového potravinového programu (WFP). Zásoby prúdia do troch západoafrických krajín najviac zasiahnutých epidémiou nákazlivej choroby ebola. Medzi dodávkami je všetko od gumených rukavíc až po sanitky, ktoré pomáhajú v boji s chorobou. Ebolou sa infikovalo už 18.603 ľudí, z nich 6915 jej podľahlo, vyplýva z poslednej stredajšej bilancie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Zdroj: topky.sk

Foto: topky.sk., AP, fotolia.com