Nemocnice v Krompachoch a Levoči prevzali vybavenie ako rytiersky dar

elektricky polohovoteľné posteleNemocnica Krompachy a Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča dnes prevzali humanitárny dar od švajčiarskeho Rádu Maltézskych rytierov. V Krompachoch dostali 20 elektricky polohovateľných postelí aj s matracmi v hodnote viac ako 30 000 eur. Do Levoče prišli tri kamióny s nákladom 84 elektricky polohovateľných postelí spolu s matracmi, 40 nočnými stolíkmi a 40 stoličkami v hodnote viac ako 100 tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Marta Csergeová.

„Prednosťou polohovateľných postelí je predovšetkým to, že sa dá jednoducho nastaviť poloha chrbta, nôh a hlavy pacienta a tiež výška. Matrace sú v bezchybnom stave a majú význam najmä v prevencii vzniku dekubitov,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Mgr. Miroslav Jaška. Ich význam vyzdvihol aj MUDr. Miroslav Kraus, konateľ nemocnice v Krompachoch: „Matrace vedia urobiť zázraky, najmä ak sú pacienti niekedy nútení ležať 24 hodín denne.“

Darované lôžka umiestnia na všetkých oddeleniach oboch nemocníc. Dodávka ďalších 168 postelí by mala prísť v máji 2014. „V prvej dodávke sme tiež prevzali veľmi kvalitné oblečenie pre personál. Veríme, že aj takéto humanitárne dary naši pacienti ocenia a budú sa cítiť v našej nemocnici pohodlnejšie,“ uzavrel Mg. Jaška.

Pri odovzdávaní posledného kamiónu prebehla v Zurichu malá slávnosť. Rád Maltézskych rytierov totiž odoslal na Slovensko už 700 kamiónov s materiálom pre nemocnice, domovy dôchodcov alebo sociálne zariadenia.

Autor: ok

Foto: archív Agel SK