Osobnosti trnavského regiónu kúpili okná pre detskú kliniku

little boy with a toy near a windowDetská klinika Fakultnej nemocnice Trnava v týchto dňoch dostala nové plastové okná. Na výmene okien je však výnimočné to, že jednotlivé okná kupovali osobnosti spoločenského a kultúrneho života a podnikatelia z trnavského regiónu. Ich pomoc bude pripomínať na každom z darovaných okien meno a priezvisko darcu.

Projekt zorganizovalo občianske združenie (OZ) Trnava Máme naviac. Dar v celkovej hodnote takmer 12 000 eur odovzdal riaditeľovi nemocnice Martinovi Tabačekovi predseda OZ Martin Poór.

“V lete pri preberaní daru v rámci projektu Prinesme deťom radosť cez WIFI vyjadril pán primár detskej kliniky túžbu po komfortnejšom priestore pre najmenších pacientov našej nemocnice. Tejto myšlienky sa zhostil predseda občianskeho združenia Trnava Máme Naviac Martin Poór a dnes tu máme výsledok – nové okná na klinike,“ uviedol riaditeľ.

Projekt je podľa M. Poóra výsledkom toho, že v regióne sú ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť dobrej veci. ,,Všetkým našim partnerom, ktorí nám pomohli tento projekt zrealizovať, sa chcem poďakovať,“ uviedol Martin Poór. Vedenie nemocnice už dnes spolu so svojimi partnermi pripravuje ďalší projekt – rekonštrukciu denného detského sanatória.

Autor: ok

Foto: fotolia.com