Pohotovosť v Malackách bude fungovať do 22.00 hodiny

doctor pediatrician and patient happy child baby

Doterajší poskytovateľ Lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) v Malackách dnešným dňom ukončí poskytovanie tejto ambulantnej formy lekárskej pohotovosti. Od stredy (8.10.) má LSPP v Malackách zabezpečovať nový poskytovateľ, Komplexná záchranná služba Bratislava-Nové Mesto. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Komplexnej záchrannej služby Marek Odkorek. Ambulancia bude sídliť v centre Malaciek, na Malom námestí 1/A.

Nemocničná, a. s., ktorá doteraz poskytovala LSPP v Malackách v priestoroch malackej nemocnice, túto službu ukončuje, keďže jej dnešným dňom uplynie lehota, na ktorú má od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) vydané povolenie. Spoločnosť takisto pristupuje k zmene v poskytovaní Ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS). Tú bude od piatka 10. októbra poskytovať od 07.00 do 22.00 h počas pracovných dní, sviatkov i víkendov. “Mimo ordinačných hodín bude nemocnica zatvorená a pacienti budú musieť ÚPS využiť v okolitých nemocniciach, ktoré službu poskytujú,” uviedla hovorkyňa Nemocničnej, a. s. Veronika Cvengrošová.

Pripomenula, že spoločnosť tieto kroky prijala na základe rozhodnutia BSK. Na piatkovom (3.10) zasadnutí totiž stiahol z rokovania bod, v ktorom sa mala schvaľovať pre spoločnosť dotácia kraja na dofinancovanie straty vzniknutej pri prevádzkovaní ÚPS v Malackách. Išlo o čiastku 580.000 eur. Spoločnosť v reakcii vydala stanovisko, ktorým oznámila, že “poslanci BSK svojím opätovným nekonaním pripravili 80.000 obyvateľov regiónu o poskytovateľa ústavnej pohotovostnej služby v tomto meste”.

LSPP poskytuje ambulantnú starostlivosť pacientom, ktorých zdravotný stav sa síce zhoršil, no nemusí priamo ohrozovať ich život. ÚPS je určená pre pacientov s vážnym, život ohrozujúcim stavom.

Zdroj: TASR

Foto: fotolia.com